Hayatını 2 yıl önce kaybeden iş insanı Jak ve Sami Kamhi ile Maryo Gabay tarafından 1954’te kurulan Profilo Holding hakkında verilen iflas kararı, yüksek mahkemece ortadan kaldırıldı.
Profilo’nun eski avukatı Sümer Altay’ın haksız şekilde azledildiği iddiasıyla vekalet alacağının ödenmediği gerekçesiyle açtığı davada, İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi geçen yıl iflas kararı vermişti.
Türk sanayisinin temel taşlarından Profilo Holding hakkında iflas kararı ve kararın kaldırılmasına yönelik Türk hukuk tarihine geçen süreç şu şekilde gelişti:
Avukat Sümer Altay, Profilo Grubunun bazı şirketlerinin bir süreliğine davalarını takip etti.
Ancak Sümer Altay 2019’da takip ettiği dosyalardan istifa ettikten kısa süre sonra istifasını geri aldı. Sümer Altay’ın takip ettiği dosyalar başka bir avukata verildi.
AZLEDİLDİĞİNİ İDDİA EDEREK İCRA TAKİBİ BAŞLATMIŞTI
Baktığı davadan azledildiğini iddia eden avukat Sümer Altay, Profilo Holding AŞ. ile imzaladığı sözleşmeyi dayanak göstererek vekalet alacağının tahsili için İstanbul İcra Müdürlüğü’nde iflas yolu ile icra takibi başlattı.
PROFİLO’NUN İFLASINI İSTEDİ
Profilo’nun itirazı ile icra takipleri durduruldu.
Sümer Altay icra takibine itirazın kaldırılması ve iflas talebi için İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesine dava açtı.
Profilo dilekçesinde; aralarında imzalanan garanti ödeme şartlarının yerine gelmediği ve avukatın istifası bu şartların ortadan kalktığını belirterek davanın reddini istedi.
İFLAS KARARI ÇIKTI
Ticaret mahkemesi, Profilo’nun depo emrine esas miktarı mahkeme veznesine depo etmediği gerekçesiyle iflasına karar verdi.
PROFİLO KARARA İTİRAZ ETTİ
Profilo karara itiraz ederek üst mahkeme olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine taşıdı.
Profilo’nun itirazını haklı bulan 17. Hukuk Dairesi gerekçeli kararında, Profilo’nun sözleşmelerde belirtilen ödeme garanti taahhüdün, dava dosyalarında tahsilat şartına bağladığını, ancak şart gerçekleşmediğini dolayısıyla vekalet ücretine hak kazanılmadığı gerekçesiyle davayı esastan reddetti.
YENİDEN YARGILAMAYA GEREK DUYULMADI
Emsal niteliğindeki kararda, yeniden yargılama yapılmasına gerek olmadığı belirten üst mahkemenin kararı, hukukçular tarafından emsal nitelikte bir karar olarak gösterildi.
‘HATALI VE YANLIŞ BİR KARARDI’
Profilo Holding Hukuk Müşaviri Dilek Seyhun Erden karar ile ilgili yaptığı açıklamada, şöyle dedi:
“Geçmişi 1950’li yıllara dayanan Türkiye’nin en köklü ve en tanınmış şirketlerinden olan Profilo’nun iflasına karar verilmesi, hukuken ve vicdanen kabul edilebilir bir durum değildi.
Garabet niteliğindeki iflas kararı, haklı gerekçelerimizle istinaf mahkemesince reddedilmiştir.
Üst mahkeme yerel mahkemenin hatalı kararını esastan bozarak iflas kararını ortadan kaldırmış oldu.
Yarım asırdan fazla Türk ekonomisine büyük katkı veren Profilo Holding, daha güçlü şekilde yatırımlarına ve yüzlerce çalışanına istihdam sağlamaya devam etmektedir.”
1954’TE KURULDU
Binlerce kişiye istihdam sağlayan şirket, Jak ve Sami Kamhi ile Maryo Gabay tarafından 1954 yılında kurulmuştu.
Profilo’nun ve Türk sanayiinin kurucusu olan ünlü iş insanı Jak Kamhi, 2 yıl önce 95 yaşında hayatını kaybetmişti.
Jak Kamhi’nin kiralık küçük bir iş yerinde temelini attığı ancak seneler içinde Türkiye sanayisinin güçlü oyuncularından biri olan Profilo Holding, çeşitli sektörlerde yatırımlarına devam ediyor.
FERRO ALAŞIM TOZLARI VE KULLANIM ALANLARI
–Ferro Molibden Tozu: Otomobiller, ağır kamyonlar, köprüler ve üst geçitler, inşaat vinçleri, büyük miktarda gerilime dayanım gereken veya iyi bir mukavemete ihtiyaç duyulan diğer tüm yapılarda kullanılan çelik üretimi için kullanılır.
–Ferro Wolfram Tozu: Ferro Tungsten esas olarak herhangi bir alaşımın erime noktasını arttırmak için kullanılır ve bu nedenle Havacılık, Döküm ve Kaynak Elektrot gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Elektrotlar içinde, Ferro Tungsten esas olarak Sert Dolgu Elektörleri ve hatta Sert Dolgu Borulu Elektrotların üretimi için kullanılır.
-Ferro SilisyumTozu: Ferrosilisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır.
–Ferro Krom LCTozu: Düşük Karbonlu Ferro Krom, Karbon yüzdesini Karbon seviyelerini etkilemeksizin ayarlanması gereken çelik içine eklenir. Düşük Karbonlu Ferro Krom Toz, Kaynak Elektrotları ve Çubuk Elektrotları gibi seveal uygulamalarda kullanılır.
–Ferro TitanyumTozu: Ferro Titanyum, Kükürt, Karbon, Oksijen ve Azot ile son derece reaktif olduğu için Çelik Üretiminde Temizlik Maddesi olarak kullanılır. Ayrıca deoksidasyon, kükürt giderme ve denitrifikasyon için kullanılır. Ferro Titanyum, Kaynak Elektrotları ve Yangın İşleri uygulamalarında da kullanılır.
–Ferro VanadiumTozu: Ferro Vanadyum, alkalilere ve ayrıca sülfürik ve hidroklorik asitlere karşı stabilite sağlar. Ferro Vanadyum, Çeliğe Karşı Korozyonun Önlenmesine de Yardımcı Olur. Aynı zamanda Çelik, Döküm ve Kaynak malzemelerinin Çekme Dayanımının arttırılmasına da yardımcı olur.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ 0216 4421200-05523307100-05325466184www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
logisticusdergisi.com