Ömer Faruk Koç: Kızılay 60 milyonun üzerinde sıcak ürün tedariği gerçekleştiriyor

Asrın felaketinin ardından 16 gün geçti. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde arama kurtarma çalışmaları sonlandı. 

Bir diğer yandan afet bölgelerinde yaşam mücadelesi devam ediyor. 

Sahada çalışmalar devam ediyor

Tüm Türkiye’nin tek yürek olduğu depremlerin ardından gerek STK’lar gerek gönüllü ekipler depremzedeler için sahada yerini aldı. 

Bunun yanı sıra sosyal medyada yapılan algı operasyonları ekiplerin işini zorlaştırıyor.

Genç Kızılay başkanı soruları cevapladı

EnSonHaber canlı yayınına katılan Genç Kızılay Başkanı Ömer Faruk Çalışkan, afet bölgelerindeki çalışmalarla ilgili soruları yanıtladı. 

“60 milyonun üzerinde sıcak ürün tedariği gerçekleştiriyoruz”

Çalışkan, Sosyal medyada bir takım algı operasynu yapılıyor. Özellikle Kızılay üzerinden devlet üzerinden çadırların yetersiz olduğu ifade ediliyor. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz sorusuna şu şekilde cevap verdi: 

Öncellikle hepimizin başı sağ olsun, ülkemize büyük geçmiş olsun.

Afet müdahele planı çerçevesinde Kızılay’ın en önemli görevi beslenme platformunu üstlenmek. Bu bağlamda da afetin ilk yaşandığı andan itibaren başta bu en çok etkilenen Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş,Hatay, Malatya bölgelerinde Gaziantep’in İshaliye ve Nurdağı bölgesinde mobil araçlarımızla saha iniş yaptık. 

En birincil alanda üzerimize düşen görevi paydaşlarımızla birlikte 60 milyonun üzerinde sıcak ürün tedariği gerçekleştiriyoruz. 

Bilgi aldığımız ilk günden itibaren kurumumuzun hem personelleri hem gönüllüleriyle birlikte 10 ilin 10’unda da bahsetmiş olduğum bu kritik görevde 4 ve 5 ilde aktif olarak arkadaşlarımız gönüllülerimiz ulaşmaya çalıştı. 

Hep birlikte ilk andan itibaren burada yer almaya çalıştık.

Barınmayla ilgili olan konu da ise barınma platformu başkanlığımız AFAD’da elimizde olan her türlü imkanları kendilerine teslim ettik. 

Tabi ilk günde yaklaşık 40 çadır platformumuzun imkanlarına verilmiş oldu. 

Bununla kalınmamış olup şu an günlük olarak ortalama 500 adet üretim kapasitesine sahip gece gündüz 3 vardiye olarak 24 saat çalışan ekibimizle 1000 adet çadır üreterek, Malatya’da günde 50 adet konteyner üretimini 100 adete çıkartmaya çalışarak gayretleri bu noktada sürüyor. 

Sürekli taleplerde geliyor. Biz barınma noktasında ki barınma platformuna sahip olduğumuz tüm imkanları açarak beslenme kümesi ve gelen yardımların tasniplenmesiyle bilhasa yollardan dolayı ulaşım sıkıntı çekilen köyler olmak üzere buraya ilk andan itibaren ekiplerimiz tüm imkanlarımızla sahada. 

Günlük ortalama 6 bin kişilik bir Kızılay çalışanı ve gönüllü sülkilasyonuyla sahada. 

Tabi çok zor bir afetten bahsediyoruz. 

Ben 99 depremini de hayal meyal hatırlayarak bu felaketin en zor olduğunu söyleyebilirim.

Yani arkadaşlarımız hem kendi acılarını unutarak çünkü saymış olduğum illerde çok fazla gönüllü arkadaşımızı da kaybettik. 

Kızılay personel arkadaşımızı da kaybettik. 

Maalesef onların da acı haberlerini aldık. Özellikle Hatay bölgesinde ailelerin cenazelerine hızlı bir şekilde gidip görev yerlerini terk etmeden hızlı şekilde görevlerini yerlerine getiriyor. 

Onun dışında tabi dediğim gibi süreç uzun bir süreç bizim burada planlamamız birkaç haftalık veya önümüzdeki haftalar için değil. 

Burada sıfırdan bir kurulum gerçekleştiriliyor. 

Devletimiz zaten tüm imkanlarıyla olaya müdahale etmiş durumda. 

Biz de son afetzede ihtiyaçlarına kavuşana kadar ve herkes bir gün evine kavuşana kadar burada ki çalışmalara devam edeceğiz.

Check Also

Doğal gaz ithalatı ocak ayında yüzde 7,8 arttı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun ocak ayına ilişkin “Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu”na göre, ithalatın 4 …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]