Dolar 17,9630 liradan, euro ise 18,2560 liradan güne başladı. Son kapanışta dolar 17,96 liradan, euro ise 18,32 liradan satılmıştı.
İstanbul serbest piyasada dolar 17,9630 liradan, euro 18,2560 liradan güne başladı.
Serbest piyasada 17,9610 liradan alınan dolar 17,9630 liradan satılıyor. 18,2540 liradan alınan euro satış fiyatı ise 18,2560 lira olarak belirlendi.
Dün (15 Ağustos) doların satış fiyatı 17,9630 lira, euro satış fiyatı ise 18,3250 lira olmuştu.
KÜRESEL PİYASALAR
Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül toplantısında 50 baz puan faiz artırabileceğine yönelik artan beklentilerle sınırlı da olsa pozitif seyrederken, yatırımcıların gözü bugünden itibaren yoğunlaşacak makroekonomik veri gündemine çevrildi.
Dün Asya ve ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin ekonomilerin yavaşladığına işaret etmesi risk algısını artırdı. Buna karşın Çin Merkez Bankası’ndan (PBoC) gelen faiz indirimi adımı piyasaları pozitif etkilerken, ABD’de konut sektöründe yavaşlamaya ve fiyatlarda gerilemeye işaret eden verilerin Fed’i yavaşlatabileceği beklentilerini artırmasıyla da pay piyasaları yükseliş eğiliminde hareket etti.
Söz konusu verilerin ardından para piyasalarında Fed’in eylülde yüzde 64 ihtimalle 50 baz puan faiz artıracağı fiyatlanmaya başlarken, artan resesyon ihtimali tahvil piyasalarına da hareketlilik getirdi.
AVRUPA’DA RESESYON BEKLENTİLERİ ARTIYOR
Avrupa pay piyasalarında da dün alış ağırlıklı bir seyir izlendi.
Bölgede, resesyon riskleri güçlenmeye devam ederken, Almanya’nın doğalgaz tedariki problemine bir de kuraklığın nehirlerdeki su seviyelerini düşürmesi eklendi.
Buna göre, nehirlerin iç ve dış ticarette önemli payı olduğu ülkede su seviyelerinin oldukça azalmasının ardından bazı gemilerin seyahat edememesinin ülkede tedarik zincirini olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediliyor.
Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:
• 10.00 Türkiye, temmuz ayı konut satışları
• 12.00 Almanya, ağustos ayı ZEW beklenti endeksleri
• 12.00 Avro Bölgesi, ağustos ayı ZEW beklenti endeksi
• 12.00 Avro Bölgesi, haziran ayı dış ticaret dengesi
• 14.30 Türkiye, haziran ayı konut fiyat endeksi
• 15.30 ABD, temmuz ayı inşaat izinleri ve konut başlangıçları
• 16.15 ABD, temmuz ayı sanayi üretimi ve kapasite kullanımı
SEPİYOLİTİN HAYVAN YEMİNDE KULLANIMI
Sepiyolitin, sorptif özelliği, serbest akışkanlığı, topaklaşmayı önleyici özelliği, toksik olmayan özellikleri ve kimyasal tepkisizliği temel alınarak hayvan beslemede kullanımı üzerine araştırmalar devam etmektedir. Sepiyolitin tüm hayvan türlerinde güvenli bir şekilde %2’ye kadar kullanılabileceği E562 ve E563 ile onaylanmıştır. Sepiyolit diğer killer gibi absorbe edilemezler, inert maddelerdir. Sepiyolitin CAS (Chemical Abstract Service) numarası 63800-37-3 olarak bildirilmektedir. Sepiyolit %1.5 düzeyinde ratlara 12 hafta süreyle verildiğinde toksik etkisinin olmadığı bildirilmiştir.
Bir yem katkı maddesi olarak sepiyolit hayvan besleme alanında teknolojik ve besin madde değerlendirilmesini artırmak amacıyla kullanıldığı gibi çevreyi ve hayvan refahını olumlu yönde etkileyen katkı maddesi olarak da kullanılabilmektedir (Galan, 1996, Onorato ve Escribano, 2013).Sepiyolitin hayvan beslemede kullanım nedenleri :
A. Sindirim sistemi üzerine etkileri Hayvan sağlığına katkıda bulunan absorpsiyon/adsorpsiyon özelliklerine sahiptir.
Zararlı bileşikleri bağlayarak onların vücuttan atılmalarını sağlarlar. Yemlerde bulunan antinutrisyonel bileşiklerin detoksifikasyonunda ve sindirim bozukluklarının düzelmesinde önemli rol oynar.
B. Bağışıklık sistemi üzerine etkileri Antimikrobiyel etkileri gözlenmiştir.
Diare enfeksiyonlarını önlemek için yaygın olarak kullanılır.
C. Yem üretimi üzerine etkileri Mikotoksinler ve ağır metaller için adsorbant olarak kullanılır.
Pelet yem üretiminde bağlayıcı olarak kullanılır. Toksik değildir.
Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
05523307100-05325466184
www.kimyadeposu.com–www.nanotozlar.com–www.claypacks.com
www.netyerim.net,www.dmrsuren.com
—
Atilla Demir Süren
DMRSÜREN Kimya Sanayii ve Dış Tic.Ltd.Şti
Altayçeşme Mah.İstiklal Cad.No:82/B Maltepe-İstanbul
Tel:0216 4421200 Fax:0216 4426626 GSM:0532 5466184
www.dmrsuren.com-www.sunshieldclay.com-www.yemkat.com
logisticusdergisi.com