Yunanistan Süper Lig’de PAOK şampiyon oldu

İSTANBUL (AA) – Yunanistan Süper Lig play-off’larının son haftasında PAOK, deplasmanda Aris’i 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı.

Kleanthis Vikelidis Stadı’nda oynanan play-off 10. hafta mücadelesinde PAOK, 30. dakikada Brandon ve 62. dakikada Taison’un golleriyle galibiyete ulaştı. Aris’in golünü, 47. dakikada Loren Moron kaydetti.

Günün diğer maçlarında AEK, Lamia’yı 3-0 yendi, Panathinaikos ile Olympiakos ise 2-2 berabere kaldı.

Bu sonuçların ardından puanını 80 yapan PAOK, AEK’in 2 puan önünde şampiyon oldu. Rumen teknik direktör Razvan Lucescu yönetimindeki PAOK, tarihinin 4. şampiyonluğunu elde etti.

Ligde Olympiakos, 74 puanla üçüncü sırayı aldı. Teknik direktör Fatih Terim’in yaklaşık 5 ay çalıştıktan sonra 17 Mayıs’ta görevden ayrıldığı Panathinaikos ise ligi 72 puanla 4. basamakta tamamladı ve Avrupa kupalarına katılamadı.

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Check Also

Olimpiyatta Türk bayrağını Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşıyacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını, milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz'un taşıyacağını duyurdu.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]