Tayvan gerilimi dövizden altına dönüşü etkiledi

İç Anadolu Bölgesinde yoğun gurbetçi ziyareti ile döviz hareketliliğinin yaşandığı Aksaray’da dövizden altına dönüş yapan vatandaşların ilgisi 1 hafta içerisinde azaldı. Geçen hafta FED’in faiz oranları ile euro ve dolar bazında altına yatırım yapan vatandaşlar fırsatları değerlendirirken, döviz bazında yüzde 3 yükselişe geçen altın fiyatları Türk Lirası bazında yüzde 8’lik artış gördü.

Altın piyasasındaki değişikliğin en büyük nedenlerinden birisinin de Çin ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki Tayvan gerilimi olduğu öne sürüldü. Tayvan geriliminin tırmanmasıyla birlikte altın piyasası son 1 ayın en yüksek seviyesini de görmüş oldu. Geçen hafta dövizlerini kuyumculara getirerek gram ve çeyrek altın olarak değerlendiren vatandaşlar altındaki dalgalanmanın durulmasını bekliyor. Jeopolitik açıdan ön plana gelen altını yatırımcısı ile buluşturan kuyumcular ise piyasadaki dalgalanmanın devam edebileceğini düşünüyor.

Öte yandan dolardaki rallinin tersine dönmesi ve küresel ekonomiye ilişkin artan korkular altın fiyatlarını artıran bir başka gelişme oldu. Önceki hafta Temmuz ayı içinde FED’in 100 baz puanlık faiz artışı yapacağı beklentileriyle ons başına bin 680 Dolara kadar gerileyen altın piyasasında FED’in açıklamasının ardından agresif tutumun yavaşlayacağı beklentileri ile düşüş sona ermişti. Gurbetçiler altın piyasasının tekrar düşmesini dört gözle bekler hale geldi.

“ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK”

Tayvan geriliminin dikkate alınması ile yükselişin devam edeceğini söyleyen kuyumcu Mustafa Aslan, “Geçen haftalarda da bahsetmiştik. Altın Dolar ve Euro’ya karşı yükselişe geçmişti. TL bazında da zaten yüzde 8 oranında da yükseliş kaydedildi. Zannediyorum bu jeopolitik sebepler ve FED’in aldığı kararlarla birlikte önümüzdeki günlerde de gözle görünür oranda artacak. Altının her düşüşte alım fırsatının olduğunu yeğliyoruz. Önümüzdeki aylarda da altın yükselişini sürdürecek. Altın döviz oranında yaklaşık yüzde 3 oranında artış kaydetti. TL bazında da yaklaşık yüzde 8 oranında kaydetti. Bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da özellikle Tayvan konusunu dikkate alırsak yükselişini sürdüreceğini düşünüyoruz” dedi.

Almanya’dan gelerek memleketi Aksaray’da altın yatırımı yapan Muammer Aslan ise, “Almanya’da gurbetçiyim. Daha önceki haftalarda gurbetçilerin altına yönelik bir yatırımları vardı. Geçen haftaki Tayvan ve Çin geriliminden sonra altının yüzde 3 gibi çıkmasından dolayı bir sıkıntı oldu. Ümit ediyoruz ki yakın zamanda bu tekrar düşer. Gurbetçilerin de altına yönelik yatırımları devam eder” diye konuştu. 

DİMETİL SÜLFAT ( DIMETHYL SULFATE) DMS NEDİR?

 DIMETHYL SULFATE

CAS 77-78-1: Dimethylsulfate, dimetilsülfat, di,metil,sülfat,dimetilsülfat,dimetilsulfat,dimetilsulfat

(Methylsulfate; DMS)

 

Dimetil sülfat, karboksilik asitlerin, alkollerin, fenollerin, laktamların, oksimlerin, hidroksilaminlerin ve hidroperoksitlerinmetilasyonu için güçlü bir metilleme reaktifidir. N-metil alkil- ve arilikameliaminlerin, amidlerin ve kuaterner amonyum tuzlarının hazırlanmasında bir reaktif olarak kullanılabilir.Dimetil sülfat ayrıca sülfür içeren bileşiklerin metilasyonunda sülfitleri ve sülfonyum iyonlarını sentezlemek için kullanılır.

Aynı zamanda bir reaktif olarak da kullanılabilir:

• 2-dimetilamino etil metakrilatınkuaternizasyonu ile güçlü bir antibakteriyel ajan olarak dörtlü amonyum akrilik monomerin hazırlanması için.

• Aldehitlerden ve ketonlardan epoksitlerintrimetilsülfonyum katyonu oluşumu yoluyla sentezlenmesi için dimetilsülfoksit ile birlikte.

• Gliserolünmetilasyonu ile dizel için bir oksijenat katkı maddesi hazırlamak.

DMS, ikame edilmiş oksijen, nitrojen ve sülfür bileşikleri oluşturmak için aktif hidrojen ve alkali metal tuzları ile reaksiyona giren güçlü bir metilleme maddesidir.

 

Dimetil Sülfat, ısıtıldığında zehirli dumanlar yayan soğan benzeri bir kokuya sahip kokusuz, aşındırıcı, yağlı bir sıvıdır. Dimetil sülfat, endüstride birçok organik kimyasalın üretiminde metilleme maddesi olarak kullanılmaktadır. Buharlarına soluma maruziyeti, gözleri ve akciğerleri oldukça tahriş edicidir ve karaciğer, böbrek, kalp ve merkezi sinir sistemine zarar verebilirken, deri teması şiddetli kabarmaya neden olur.

 

Dimetil Sülfat Uygulamaları

DMS yüzey aktif maddeler, kumaş yumuşatıcılar, su arıtma kimyasalları, tarım kimyasalları, ilaçlar ve boyalar oluşturmak için kullanılır. Metile edici bir ajan olarak DMS, oksijen, nitrojen, karbon, sülfür, fosfor ve bazı metallere bir metil grubu katabilir.

 

DMS çoğunlukla bir metilleme ajanı olarak kullanılsa da, bazen sülfonasyondahil olmak üzere başka bağlamlarda, bir katalizör olarak, bir çözücü olarak ve bir stabilizatör olarak da kullanılabilir.

 

Dimetil sülfat, renksiz yağlı bir sıvıdır, soluk soğan benzeri bir kokuya kadar kokusuzdur. Solunduğunda çok zehirlidir. Yanıcı bir sıvıdır ve parlama noktası 182 ° F’dir. Suda hafifçe çözünür ve ısı oluşumu ile sülfürik asit vermek üzere su ile ayrışır. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Güçlü bir metilleme ajanıdır.

 

Dimetil sülfat, sülfürik asidin dimetil esteridir. Bir alkilleyici ajan ve bir immünosupresif ajan olarak rol oynar.

Dimetil sülfat, kuvvetli metilasyon ( aynı zamanda sülfonasyon ) ajanıdır. Yüzey aktif ajnlar ve tekstil yumuşatıcılarının yapımında ,eterlerde boyalarda kullanılır. Ayrıca N-, O- ve S- esaslı ürünlerde alkilasyon reaksiyonları için ara ürünlerde (ilaç, tarım, böcek zehiri, boya ve finisajda ) kullanılır. Dimetil Sülfat Metanol ve sülfürik asidin reaksiyonu sonucu oluşur. Renksiz ve soğana benzer kokusu ile dikkat çeker.

Bakır tozları yüksek fiziko-kimyasal özellikleri sayesinde birçok teknolojik alanda kullanılmaktadır,

Bakır tozu başlıca Sinter bronz fren balata üretiminde, demir tozu ile karıştırılarak sinter parça üretiminde, elmas kesici takım üretiminde, elektrik iletkeni olarak, termal iletken olarak, reçineli fren balatalarında, elektronikte manyetik radyasyon kalkanı olarak, dekoratif uygulamalarda ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

logisticusdergisi.com

Check Also

Boeing mühendisi: 787 Dreamliner uçakları yere indirilmeli

Boeing'de çalışan mühendis Sam Salehpour, ABD Senatosunda verdiği ifadede Boeing'in güvenlik sorunlarını ele almaması halinde yüzlerce insanın hayatını kaybedebileceğini, tüm 787 Dreamliner uçaklarının yere indirilmesi gerektiğini iddia etti.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]