Artan maliyetler nedeniyle Samsun’da ekmek fiyat tarifesi yeniden belirlendi. Ekmeğin kilo fiyatı son tarife ile birlikte 15 TL’den 20 TL’ye çıktı.
Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarına zam yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Asgari ücret, masraflar ve un fiyatları düşünüldüğünde zam yapmak kaçınılmaz oldu” dedi.
Zamlı tarifenin 30 Temmuz Cumartesi gününden itibaren geçerli olacağını açıklayan Güler, “200 gram ekmeğin fiyatı 4 TL oldu. Cumartesi gününden itibaren yeni fiyatlar uygulanacak. Artan maliyetler nedeniyle zam yapmak zorunda kaldık. Zam sonrası fırıncılar kendini idare eder duruma gelebilir. İnşallah bundan sonraki süreçte un fiyatları artmaz” diye konuştu.
“Asgari ücret, masraflar ve un fiyatları düşünüldüğünde zam yapmak kaçınılmaz oldu” diyen Güler, “Bu zammın normalde 1,5 ay önce yapılması gerekiyordu. Biz zammı şu ana kadar yapmamaya çalıştık. Simit fiyatlarında ise bir zam söz konusu değil” ifadelerini kullandı.
Güncel fiyat tarifesi ile 200 gram ekmek 4 TL, 1000 gram Karadeniz ekmeği 20 TL, 150 gram lavaş 4 TL ve 170 gram kıyma hamuru 5 TL olarak belirlendi.
FERRO ALAŞIM TOZLARI VE KULLANIM ALANLARI
–Ferro Molibden Tozu: Otomobiller, ağır kamyonlar, köprüler ve üst geçitler, inşaat vinçleri, büyük miktarda gerilime dayanım gereken veya iyi bir mukavemete ihtiyaç duyulan diğer tüm yapılarda kullanılan çelik üretimi için kullanılır.
–Ferro Wolfram Tozu: Ferro Tungsten esas olarak herhangi bir alaşımın erime noktasını arttırmak için kullanılır ve bu nedenle Havacılık, Döküm ve Kaynak Elektrot gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Elektrotlar içinde, Ferro Tungsten esas olarak Sert Dolgu Elektörleri ve hatta Sert Dolgu Borulu Elektrotların üretimi için kullanılır.
-Ferro SilisyumTozu: Ferrosilisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır.
–Ferro Krom LCTozu: Düşük Karbonlu Ferro Krom, Karbon yüzdesini Karbon seviyelerini etkilemeksizin ayarlanması gereken çelik içine eklenir. Düşük Karbonlu Ferro Krom Toz, Kaynak Elektrotları ve Çubuk Elektrotları gibi seveal uygulamalarda kullanılır.
–Ferro TitanyumTozu: Ferro Titanyum, Kükürt, Karbon, Oksijen ve Azot ile son derece reaktif olduğu için Çelik Üretiminde Temizlik Maddesi olarak kullanılır. Ayrıca deoksidasyon, kükürt giderme ve denitrifikasyon için kullanılır. Ferro Titanyum, Kaynak Elektrotları ve Yangın İşleri uygulamalarında da kullanılır.
–Ferro VanadiumTozu: Ferro Vanadyum, alkalilere ve ayrıca sülfürik ve hidroklorik asitlere karşı stabilite sağlar. Ferro Vanadyum, Çeliğe Karşı Korozyonun Önlenmesine de Yardımcı Olur. Aynı zamanda Çelik, Döküm ve Kaynak malzemelerinin Çekme Dayanımının arttırılmasına da yardımcı olur.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ 0216 4421200-05523307100-05325466184www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
logisticusdergisi.com