Petrol fiyatları, bugün ABD petrol stoklarına ilişkin resmi veriler öncesinde küresel büyüme görünümüne ilişkin endişeler ve İran nükleer anlaşmasının yeniden canlandırılması ihtimalinin kuvvetlenmesiyle düştü.
Dün 95,95 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı günü 92,3 dolar seviyesinde tamamlarken Brent petrolün varil fiyatı bugün öğleden sonra daha değer kaybederek 92 doların altına geriledi.
Akşam üstü saatlerinde Brent petrol günlük yüzde 0,4 değer kaybıyla 91,97 dolardan, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise yüzde 0,6 kayıpla 87 dolardan alıcı buldu.
Petrol fiyatları, Ukrayna-Rusya savaşının başladığı Şubat-Mart döneminde 130 dolara kadar yükseldi ancak sonrasında 14 yılın en yüksek seviyesinden keskin bir şekilde geriledi. Böylece petrol, bugünlerde test edilen 90 dolar seviyelerindeki fiyatlarla birlikte petrol fiyatları savaş öncesi seviyesine geri dönmüş oldu.
MÜZAKERELER TAKİP EDİLİYOR
Petrolde küresel resesyon ve buna bağlı olarak talepte yaşanacak sorunlara ilişkin endişeler artarken arz yönlü sorunlar da dikkatle takip ediliyor.
Son olarak yatırımcılar İran nükleer anlaşmasını canlandırmak için müzakerelerdeki gelişmeleri takip ediyor. Avrupa Birliği’nin İran’ın petrol ihracatına yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik teklifinin kabul edilmesi durumunda piyasaya daha fazla petrol girebileceği öngörülüyor.
İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkan Yardımcısı Abbas Muktedayi, nükleer müzakerelerin sonuçlandığını ve anlaşma sürecinin başladığını söyledi. Emuyi, “Petrol satışına yönelik yasa dışı kısıtlamalar kaldırılmalıdır. Vatandaşlarımızın ekonomik ihtiyaçlarını karşılamak için petrol satışlarından elde edilen kaynaklara da erişmeliyiz” diye konuştu.
İRAN PETROLÜ DENGELERİ DEĞİŞTİREBİLİR
Uzmanlar İran petrolünün piyasaya girmesiyle birlikte yaşanacak arz artışının yüksek fiyatlı seyreden piyasayı aşağı çekebileceği görüşünde.
İran ve ABD arasında nükleer anlaşmanın yeniden imzalanması durumunda İran petrolü üzerindeki yaptırım kalkabilir ve böylece İran petrolü yeniden piyasaya girebilir. İran petrolünün piyasaya girmesi ise son aylarda arz endişelerinin yükseldiği petrol piyasasını rahatlatabilir.
‘ANLAŞMA OLMAZSA PETROL ESKİ SEVİYELERE DÖNER’
ING Emtia stratejisi başkanı Warren Patterson konu ile ilgili hazırladığı bilgi notunda, “Piyasa kendini bir anlaşma varmış gibi konumlandırıyor, taraflar bir anlaşmaya varamazlarsa son fiyat hareketinde bir tersine dönüş görebiliriz” dedi.
Patterson notunda, “İran bir anlaşma konusunda oldukça olumlu görünse de ABD’nin teklifle nerede durduğu hala bilinmiyor. Petrol ve benzin fiyatlarında son zamanlarda gördüğümüz zayıflık göz önüne alındığında, ABD büyük tavizler vermeye daha az istekli olabilir” ifadelerine yer verdi.
SEPİYOLİTİN HAYVAN YEMİNDE KULLANIMI
Sepiyolitin, sorptif özelliği, serbest akışkanlığı, topaklaşmayı önleyici özelliği, toksik olmayan özellikleri ve kimyasal tepkisizliği temel alınarak hayvan beslemede kullanımı üzerine araştırmalar devam etmektedir. Sepiyolitin tüm hayvan türlerinde güvenli bir şekilde %2’ye kadar kullanılabileceği E562 ve E563 ile onaylanmıştır. Sepiyolit diğer killer gibi absorbe edilemezler, inert maddelerdir. Sepiyolitin CAS (Chemical Abstract Service) numarası 63800-37-3 olarak bildirilmektedir. Sepiyolit %1.5 düzeyinde ratlara 12 hafta süreyle verildiğinde toksik etkisinin olmadığı bildirilmiştir.
Bir yem katkı maddesi olarak sepiyolit hayvan besleme alanında teknolojik ve besin madde değerlendirilmesini artırmak amacıyla kullanıldığı gibi çevreyi ve hayvan refahını olumlu yönde etkileyen katkı maddesi olarak da kullanılabilmektedir (Galan, 1996, Onorato ve Escribano, 2013).Sepiyolitin hayvan beslemede kullanım nedenleri :
A. Sindirim sistemi üzerine etkileri Hayvan sağlığına katkıda bulunan absorpsiyon/adsorpsiyon özelliklerine sahiptir.
Zararlı bileşikleri bağlayarak onların vücuttan atılmalarını sağlarlar. Yemlerde bulunan antinutrisyonel bileşiklerin detoksifikasyonunda ve sindirim bozukluklarının düzelmesinde önemli rol oynar.
B. Bağışıklık sistemi üzerine etkileri Antimikrobiyel etkileri gözlenmiştir.
Diare enfeksiyonlarını önlemek için yaygın olarak kullanılır.
C. Yem üretimi üzerine etkileri Mikotoksinler ve ağır metaller için adsorbant olarak kullanılır.
Pelet yem üretiminde bağlayıcı olarak kullanılır. Toksik değildir.
Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
05523307100-05325466184
www.kimyadeposu.com–www.nanotozlar.com–www.claypacks.com
www.netyerim.net,www.dmrsuren.com
—
Atilla Demir Süren
DMRSÜREN Kimya Sanayii ve Dış Tic.Ltd.Şti
Altayçeşme Mah.İstiklal Cad.No:82/B Maltepe-İstanbul
Tel:0216 4421200 Fax:0216 4426626 GSM:0532 5466184
www.dmrsuren.com-www.sunshieldclay.com-www.yemkat.com
logisticusdergisi.com