‘PAN FLASH’ ile ihracat hızlandı

Pan Lojistik, ihracat taşımalarında “Pan Flash” ürünüyle fark yaratıyor. 300 kg’a kadar olan ve 15,000 € mal bedelini geçmeyen genel ve DGR kapsamındaki kargoları Türkiye’den dünyanın direkt uçulan her havalimanına ‘door to port’ olarak 24 saat içinde teslim ettiklerini belirten Pan Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülriz Kantek, bu hizmeti vekaletname talep etmeden ve 7/24 ulaşılıyor olarak verdiklerini söyledi.
Transit hava kargo taşımaları, hava ihracat hacmimizin %20’lik bölümünü ve özellikle proje ve taahhüt firmalarımızın Afrika ve CIS ülkelerindeki projelerine yapılan transit ticaret taşımalarından olmaktadır. Ayrıca Türkiye Liman ve karasularında olan gemilere havalimanlarından yapılan yedek parçaların aktarma işlemleri de iş hacmimiz içinde ciddi bir pay alıyor.
Özellikle uçak, gemi yedek parça lojistiği zamanla yarışılan ve 7/24 hizmet verilmesi gereken karmaşık süreçleri olan bir hizmet alanı. Bu kapsamda oluşturduğumuz “Yedek Parça Lojistik” birimi altında -Pan Flash – Pan Charter – Pan OBC özel servisleri ile yerli ve yabancı müşterilerimize 7/24 gemi, uçak ve her türlü endüstriyel yedek parça lojistiği sunulmaktadır.
Pan Flash, 300 kg ve 15.000 €’ya kadar olan kargoların  “Door to Port” 24 saat içinde süreci tamamlamayı hedeflemektedir. Bu kapsamda mal bedeli 15.000 euroya kadar olan ve ağırlığı 300 kg’ı geçmeyen genel ve DGR kapsamı kargoları Türkiye genelinde bölgesel olarak saat 10:00 – 12:00 arasında değişen zaman aralıklarında kapıdan teslim alıyoruz. Aynı gün mikro ihracat gümrüklemesini yaparak dünyanın direkt uçulan 235 havalimanına kargonun teslimatını “Pan Flash” farkıyla 24 saat içinde gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken vekaletname talep etmeden ve hafta sonu dahil 7/24 ulaşılır olarak hizmet veriyoruz. Ancak pandemi sürecinde, birçok rotaya yapılmayan uçuşlar nedeniyle bu süreçte gecikmeler yaşanabilmekle birlikte servisimiz kesintisiz olarak devam ediyor.
Pan OBC, ilk müsait uçuş ile yapılması ve kargonun yolcu olarak tanımlandığı bir servis süreci.
Pan Charter (kargo ve özel jet ile taşıma) ise, zaman, maliyet ve aciliyet odaklı olarak müşterilerimizin hizmetine sunulmaktadır.
Öncelikle bu süreç daha önce yaşamadığımız farklı bir yönetim anlayışı geliştirmemize neden oldu. Firma olarak daima “önce insan ve bunun sonucu olarak hizmet” anlayışımız olmasına rağmen, bir kez daha EKİP olmanın, ortak hedef ve planlama içinde hızlı ve efektif çözüm üretebilmenin ne kadar önemli ve değerli olduğunu gördük.
Bugüne kadar ortak büyük platformlardan merkezi yönetim yoluna giderken, bölgesel, sektörel kırılımların daha verimli ve maliyet odaklı olduğunu gördük ve iş yapış şeklimizi bu yönde planladık. Bu dönemde “Lojistik Hayattı” gerçeğini net olarak yaşadık ve kesintisiz tedarik zinciri konusunda ülke ve algı olarak ne kadar donanımlı olduğumuzu gördük.
2020’de öncelikle, daha kompakt ofis ve depo yapılarında bölgesel ve sektörlere özel hizmet vermenin faydasını gördük ve bu yönde yatırım yaparak Hadımköy’de 7000 m2’lik sadece elektronik sektöre hizmet veren bir depo oluşturduk. Ayrıca Türkiye genelinde yedek parça dağıtımı yapmak üzere 14 büyük ilde 7/24 ulaşılabilen cep stok depoları kurduk. Bu depolar teknik ekip tarafından olası makina hasarlarında yedek parçaya anında ulaşılabilmesi amaçlı planlandı ve dizayn edildi.
2020 tüm rasyo ve planlamaların değiştiği bir yıl oldu. Ancak proje ve taahhüt firmaları oluşturdukları planlamalarına sadık kaldıklarından Afrika ve CIS transit işlemleri oldukça yoğun devam etti. 2021 yılında kur yapıları ve içinde bulunduğumuz yapı nedeniyle proje operasyonlarının artarak devam edeceği görüşündeyiz.

Check Also

TÜRKİYE SATIŞI İMZALANDI

İleriye dönük adımlar atıldı Türkiye’nin ABD’den almayı planladığı F-16 savaş uçaklarıyla ilgili önemli bir gelişme …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]