IMF: Avrupa’da faturaların yükünü tüketiciler üstlenmeli

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa hükümetlerini geniş tabanlı finansal destekle bölgenin kötüye giden enerji krizine müdahale etmemeleri konusunda uyardı.

IMF destek paketlerinin yerine enerji tasarrufunu teşvik etmek ve yeşil enerjiye geçişi hızlandırmak için yüksek fiyatların yükünü tüketicilerin üstlenmesi gerektiğini belirtti.

‘FATURALARI TÜKETİCİLER ÜSTLENMELİ’

CNBC’nin haberine göre IMF çarşamba yaptığı açıklamada hükümetlerin, hedefi belli desteklerle en savunmasız haneleri korumaya çalışması gerektiğini söyledi.

Washington merkezli kurum, tüm tüketicileri artan maliyetlerden korumayı amaçlayan mevcut politikaların Avrupa ekonomilerini ezeceğini ve enerji dönüşümünden caydıracağını ifade etti.

Dün IMGBlog’da yayımlanan raporda, “Hükümetler ticaret hadleri şokundan kaynaklanan reel milli gelir kaybını önleyemez. Enerji tasarrufunu ve fosil yakıtlara geçişi teşvik etmek için yakıt maliyetlerindeki artışın tamamının son tüketicilere yansımasına izin vermeliler” ifadeleri yer aldı.

‘MEVCUT POLİTİKALARLA FİYATLAR ARTACAK’

Avrupalı politika yapıcılar şimdiye kadar Rusya-Ukrayna savaşı sonrası kıta genelinde yükselen enerji maliyetlerinin darbesini yumuşatmak için kapsamlı fiyat kontrolleri, sübvansiyonlar ve vergi indirimleri uyguladı.

Ancak IMF bu tür kapsamlı desteklerin bazı hükümetlere bu yıl GSYİH’nın tahmini yüzde 1,5’ine mal olacağı ve dolasıyla fiyatların artmaya devam edeceği konusunda uyardı.

Washington merkezli kurum bu nedenle geniş tabanlı destekler yerine özellikle fiyat artışlarına karşı en savunmasız konumda yer alan yoksul hanelerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

‘EN SAVUNMASIZLAR KORUNMALI’

Rapora göre gelir dağılımı açısından en alttaki yüzde 20’lik kesim için maliyetleri dengelemek hükümetlere 2022’nin tamamı için ortalama GSYİH’nın yüzde 0,4’ünden daha aza mal olacak. Yüzde 40’lık kesim içinse maliyet GSYİH’nın yüzde 0,9’u oranında olacak.

Öte yandan Rusya’nın doğalgazı bütünüyle kestiği durumda kısa süreli fiyat artışına karşı bazı işletmelerin desteklenmesinin uygun olduğu belirtildi. Fiyatların birkaç yıl daha yüksek kalması beklendiğinden, işletmeleri desteklemek için vaziyetin “genel olarak zayıf” olduğu da eklendi.

PETROL DEVLERİ REKOR KAZANÇ AÇIKLIYOR

IMF’nin yorumları, Avrupa ülkelerinin Rus enerjisine bağımlılığı azaltmanın yollarını aradığı sırada geldi. geliyor.

Bununla birlikte enerji devleri, rekor düzeyde kârlar bildiriyor. BP salı günü 14 yılın en yüksek kârını açıkladı. ABD merkezli petrol devleri ExxonMobil ve Chevron da 31 Temmuz’da, yükselen enerji fiyatlarıyla ikinci çeyrekte rekor düzeyde kâr açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, çarşamba günü petrol ve gaz şirketlerini enerji krizinden açıkça vurgun yaptıkları için eleştirdi.

DİMETİL SÜLFAT ( DIMETHYL SULFATE) DMS NEDİR?

 DIMETHYL SULFATE

CAS 77-78-1: Dimethylsulfate, dimetilsülfat, di,metil,sülfat,dimetilsülfat,dimetilsulfat,dimetilsulfat

(Methylsulfate; DMS)

 

Dimetil sülfat, karboksilik asitlerin, alkollerin, fenollerin, laktamların, oksimlerin, hidroksilaminlerin ve hidroperoksitlerinmetilasyonu için güçlü bir metilleme reaktifidir. N-metil alkil- ve arilikameliaminlerin, amidlerin ve kuaterner amonyum tuzlarının hazırlanmasında bir reaktif olarak kullanılabilir.Dimetil sülfat ayrıca sülfür içeren bileşiklerin metilasyonunda sülfitleri ve sülfonyum iyonlarını sentezlemek için kullanılır.

Aynı zamanda bir reaktif olarak da kullanılabilir:

• 2-dimetilamino etil metakrilatınkuaternizasyonu ile güçlü bir antibakteriyel ajan olarak dörtlü amonyum akrilik monomerin hazırlanması için.

• Aldehitlerden ve ketonlardan epoksitlerintrimetilsülfonyum katyonu oluşumu yoluyla sentezlenmesi için dimetilsülfoksit ile birlikte.

• Gliserolünmetilasyonu ile dizel için bir oksijenat katkı maddesi hazırlamak.

DMS, ikame edilmiş oksijen, nitrojen ve sülfür bileşikleri oluşturmak için aktif hidrojen ve alkali metal tuzları ile reaksiyona giren güçlü bir metilleme maddesidir.

 

Dimetil Sülfat, ısıtıldığında zehirli dumanlar yayan soğan benzeri bir kokuya sahip kokusuz, aşındırıcı, yağlı bir sıvıdır. Dimetil sülfat, endüstride birçok organik kimyasalın üretiminde metilleme maddesi olarak kullanılmaktadır. Buharlarına soluma maruziyeti, gözleri ve akciğerleri oldukça tahriş edicidir ve karaciğer, böbrek, kalp ve merkezi sinir sistemine zarar verebilirken, deri teması şiddetli kabarmaya neden olur.

 

Dimetil Sülfat Uygulamaları

DMS yüzey aktif maddeler, kumaş yumuşatıcılar, su arıtma kimyasalları, tarım kimyasalları, ilaçlar ve boyalar oluşturmak için kullanılır. Metile edici bir ajan olarak DMS, oksijen, nitrojen, karbon, sülfür, fosfor ve bazı metallere bir metil grubu katabilir.

 

DMS çoğunlukla bir metilleme ajanı olarak kullanılsa da, bazen sülfonasyondahil olmak üzere başka bağlamlarda, bir katalizör olarak, bir çözücü olarak ve bir stabilizatör olarak da kullanılabilir.

 

Dimetil sülfat, renksiz yağlı bir sıvıdır, soluk soğan benzeri bir kokuya kadar kokusuzdur. Solunduğunda çok zehirlidir. Yanıcı bir sıvıdır ve parlama noktası 182 ° F’dir. Suda hafifçe çözünür ve ısı oluşumu ile sülfürik asit vermek üzere su ile ayrışır. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Güçlü bir metilleme ajanıdır.

 

Dimetil sülfat, sülfürik asidin dimetil esteridir. Bir alkilleyici ajan ve bir immünosupresif ajan olarak rol oynar.

Dimetil sülfat, kuvvetli metilasyon ( aynı zamanda sülfonasyon ) ajanıdır. Yüzey aktif ajnlar ve tekstil yumuşatıcılarının yapımında ,eterlerde boyalarda kullanılır. Ayrıca N-, O- ve S- esaslı ürünlerde alkilasyon reaksiyonları için ara ürünlerde (ilaç, tarım, böcek zehiri, boya ve finisajda ) kullanılır. Dimetil Sülfat Metanol ve sülfürik asidin reaksiyonu sonucu oluşur. Renksiz ve soğana benzer kokusu ile dikkat çeker.

Bakır tozları yüksek fiziko-kimyasal özellikleri sayesinde birçok teknolojik alanda kullanılmaktadır,

Bakır tozu başlıca Sinter bronz fren balata üretiminde, demir tozu ile karıştırılarak sinter parça üretiminde, elmas kesici takım üretiminde, elektrik iletkeni olarak, termal iletken olarak, reçineli fren balatalarında, elektronikte manyetik radyasyon kalkanı olarak, dekoratif uygulamalarda ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

logisticusdergisi.com

Check Also

Altınbaş Üniversitesi, yazar Ayşe Kulin’i ağırladı

- Yazar Ayşe Kulin: - "Bir kitap evlerinizin içine kadar girer, her türlü insanı tanıma, anlama şansınız olur"

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]