Formula 1’de heyecan Çin’de devam edecek

İSTANBUL (AA) – Çin’in 5,4 kilometrelik Uluslararası Şanghay Pisti’nde yapılacak yarış, 56 tur üzerinden düzenlenecek. Sprint elemelerinin bugün gerçekleştirileceği etapta yarın TSİ 06.00’da sprint yarışı ve TSİ 10.00’da sıralama turları başlayacak. Yarış ise 21 Nisan Pazar günü TSİ 10.00’da koşulacak.

Bu sezon Bahreyn, Suudi Arabistan ve Japonya’daki yarışlarda Red Bull’dan Hollandalı Max Verstappen zafere ulaştı. Avustralya Grand Prix’sini ise Ferrari takımının İspanyol pilotu Carlos Sainz kazandı.

Çin Grand Prix’si öncesinde pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 77 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 64

3. Charles Leclerc (Monako): 59

4. Carlos Sainz (İspanya): 55

5. Lando Norris (Büyük Britanya): 37

Takımlar

1. Red Bull: 141

2. Ferrari: 120

3. McLaren: 69

4. Mercedes: 34

5. Aston Martin: 33

Muhabir: Mutlu Demirtaştan

Check Also

Olimpiyatta Türk bayrağını Busenaz Sürmeneli ve Mete Gazoz taşıyacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Türk bayrağını, milli boksör Busenaz Sürmeneli ile milli okçu Mete Gazoz'un taşıyacağını duyurdu.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]