FIA Formula E Güvenlik Aracı MINI ELECTRIC Pacesetter Oldu

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu MINI’nin performans modeli JCW’den izler taşıyan tamamen elektrikli MINI ELECTRIC Pacesetter, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası yarış serisinin yeni güvenlik aracı seçildi. MINI ELECTRIC Pacesetter, Formula E’nin 10 Nisan’da Roma’da gerçekleştirilecek ikinci yarışında piste çıkmaya hazırlanıyor.

 

MINI’nin elektrikli geleceğini John Cooper Works’ün performansı ile birleştiren MINI ELECTRIC Pacesetter, MINI Design, BMW Motorsport, FIA ve Formula E’nin iş birliğiyle tasarlandı. John Cooper Works’ün performans karakterini elektrikli mobilite ile bir araya getiren MINI ELECTRIC Pacesetter, JCW modelinin elektrifikasyona olan uyumunu da gözler önüne seriyor.

 

Üst Seviye Dinamizm

JCW’den ilham alan MINI ELECTRIC Pacesetter’ın dış tasarımı pist kullanımı için tasarlanırken, tamamen elektrik gücüne sahip bir MINI’nin şimdiye kadarki en dinamik versiyonu meraklılarıyla buluşuyor. Görsel açıdan çarpıcı ve teknik anlamda oldukça hassas tasarım dili, otomobile heyecan verici bir görünüm sağlıyor.

 

Otomobilin ön tarafında, dairesel farlar ve altıgen radyatör ızgarası gibi klasik MINI simgeleri göze tanıdık gelirken, aynı zamanda otomobilin iz genişliğine uyarlanan tekerlek kemerleri ve derin ön rüzgarlık gibi John Cooper Works imzalı parçalar, ön kısmın sportif görüntüsüne katkıda bulunuyor. Karartılmış radyatör ızgarası ve MINI ELECTRIC logosu, güvenlik otomobilinin elektrikli oluşuna atıfta bulunuyor. Izgaranın üst tarafı, motor soğutmasına ihtiyaç duymadığı için ön uç aerodinamiğe yardımcı olması amacıyla büyük ölçüde kapatıldı. Güvenlik otomobilinin beyaz yanıp sönen ışıkları, motor kaputuna uyumlu bir şekilde entegre edilirken, karakteristik MINI kaput şeritleri tavandan arka uca kadar uzanıyor.

 

MINI’nin Yarış Genleri

MINI ELECTRIC Pacesetter, yan profilden de son derece dinamik bir duruş sergiliyor. Neredeyse tekerlek kemerlerini dolduran geniş çaplı lastiklerle, MINI’nin yarışçı genleri gözler önüne seriliyor. Geri dönüştürülmüş karbon fiberden 3D baskı yöntemiyle yapılan rüzgarlıklar, otomobilin aerodinamik özelliklerine vurgu yaparken, 18 inç çift renkli alaşım jantlar dikkat çekiyor.

 

MINI ELECTRIC ve John Cooper Works’un göz alıcı renkleri, MINI ELECTRIC Pacesetter’da birleşiyor. Ana gövde rengi mat gümüşken, “Highspeed Orange”dan “Curbside Red”e kadar iki aşamalı renk geçişine sahip parlak bir kaplama otomobilin arka bölümünü daha çarpıcı hale getiriyor. Mat ve parlak yüzeyler arasındaki kontrast, otomobilin silüetinde ekstra pürüzsüzlük yaratırken, farklı renkler arasındaki net ayrım MINI ELECTRIC Pacesetter’a daha dinamik bir görünüm sağlıyor. Yanlarda kullanılan damalı bayraktan ilham alan desen, radyatör ızgarasında, tavanda ve arka tarafta da bulunan büyük bir MINI ELECTRIC logosuyla buluşuyor.

 

Maksimum Verimlilik İçin Tasarlanan Kabin 

MINI ELECTRIC Pacesetter’ın kabini, ağırlık tasarrufu sağlamak için yeniden tasarlandı. Kabinde, hem yarış hem de yol kullanımı için onaylı altı noktalı kemere sahip sertifikalı koltuklar, minimalist tasarımlı karbon fiber darbe emiciye sahip bir direksiyon simidi ve bir de dijital gösterge grubu bulunuyor. Merkezi bilgi ekranında, ağırlığı azaltmak için karbon fiber kaplama kullanılırken, vites kolu, el freni ve sinyal kolları için de karbon fiber malzemelerden yararlanıldı. Aynı şekilde geri dönüştürülmüş karbon fiber, kapı panellerinde de kullanılırken, kapıların kapatılmasını kolaylaştırmak amacıyla kumaş kayışlara yer veriliyor. İç mekanın bir diğer özelliği ise güvenliği en üst düzeye çıkaran kaynaklı takla kafesi oluyor.

 

BMW Motorsport Desteğiyle Yarış Pistlerine Hazır

MINI ELECTRIC Pacesetter’ın görsel açıdan güçlü tasarımının arkasında BMW Motorsport’un uzmanlığı yatıyor. Hafif tasarım ilkelerine sıkı sıkıya bağlılık, güvenlik aracının yaklaşık 1230 kilogramda kalabilmesine imkan sağlıyor. Standart MINI ELECTRIC’ten 130 kg daha hafif olan güvenlik aracı, ayrıca MINI ELECTRIC’te kullanılan 184 HP güç ve 280 Nm tork değerlerine sahip elektrikli motorla pistlere çıkıyor. MINI ELECTRIC Pacesetter 0-100 km/sa hızlanmasını 6.7 saniyede tamamlıyor. Bir güvenlik otomobili için daha da önemli olan ara hızlanma rakamlarında ise MINI ELECTRIC Pacesetter, 80-120 km/sa hızlanmasını 4,3 saniyede gerçekleştiriyor.

 

Motor sistemi, maksimum go-kart hissi sağlamak için yarış coilover süspansiyonu ile birlikte çalışıyor. Yarış tipi süspansiyon kontrol kolu bağlantıları, dört pistonlu frenler ve 245/40 R18 boyutunda Michelin Pilot Sport lastikler kullanan MINI ELECTRIC Pacesetter, maksimum yol tutuş sunuyor.

GRAFEN NEDİR,KULLANIM ALANLARI NELERDİR?

Grafen bir atom kalınlığında, 2D yapıda olan tabaka halindeki bir Karbon allotropudur. Karbon atomlarının iki boyutlu altıgen bir yapıda dizilmiş bu formu Grafene olağanüstü özellikler sağlamaktadır. Örneğin, yüksek seviyedeki elektrik iletkenliği Grafeni önemli kılan özelliklerinden biridir. Karbon atomlarının bağ yapmak için dört elektronları vardır. İki boyutlu olan Grafende üç bağ yaptıklarından, dördüncü elektron kristalde serbestçe dolaşır ve Grafene yüksek iletkenlik kazandırır. Metallerde açıkta kalan elektronlar enerji kaybına ve ısı oluşumuna sebep olurken Grafende oda sıcaklığındaki elektronlar herhangi bir çarpışma olmadan oldukça uzun mesafeleri kat edebilmektedir. Diğer bir özelliği ise çelikten 100 ile 300 kat daha sağlam olmasıdır. Esnek ve saydam olmasının yanı sıra, bilinen en ince ve hafif malzemedir.

Kullanım alanları:

  • Bataryaların ultra hızlı şarj edilmesi
  • Radyoaktif atıkların daha kolay temizlenebilmesi
  • Hızlı flash hafızalar
  • Güçlü ve daha dengeli aletler ve spor ekipmanları üretilmesi (tenis raketi gibi )
  • Grafen temelli güncellenebilen elektronik kâğıtlar
  • Küçük ve verimli biyo-sensör cihazlar
  • Bataryaların yerini alabilecek süper-kapasitörler
  • Su geçirmeyen kıyafetler
  • Daha sağlam ve hafif uçaklar ve koruma ekipmanları
  • Doku yenilenmesinde yardımcı malzeme olarak kullanmak
  • Tuzlu suyu, içilebilir suya dönüştürmek
  • Doğrudan vücuttaki nöronlara bağlanabilen biyonik cihazlar

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-0216 4426626

0552 3307100-0552 3308100

www.kimyadeposu.com

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Check Also

Sodyum Molibdat nedir?

Sodyum molibdat, kimyasal formülü Na₂MoO₄ olan beyaz kristal bir tuzdur. Bu bileşik, endüstriyel, kimyasal ve …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]