Eczacıların kârlılık oranlarını da belirleyen ilaç fiyat kararnamesi açıklandı.
Kararnamede temmuz ayında yapılan güncelleme, eczacıların taleplerini karşılamadı.
Düzenlemenin şartları iyileştirmediğini ve taleplerini karşılamadığı belirten eczacılar, eylem yapacaklarını açıkladı.
‘İŞ BIRAKMAYA GİDEN SÜRECİN BAŞLANGICI’
SÖZCÜ’ye konuşan İstanbul Eczacılar Odası Başkanı Pınar Özcan, şöyle dedi:
“Konya’da bir ay önce, 54 Eczacı Odası ve Türk Eczacıları Birliği ile birlikte aldığımız eylemlilik sürecine giriş ile alakalı bir kararımız vardı. Sonrasında Sağlık Bakanı ile görüşmemiz oldu. Temmuz ayında küçük bir düzenleme yapıldı ilaç fiyat kararnamesinde.
Ancak bizim taleplerimizi karşılayan bir düzenleme, güncelleme asla olmadığı için, biz eylemlilik sürecimizle ilgili daha önce aldığımız kararı aşama aşama uygulamaya koyacağız.
Bu en sonunda da iş bırakmaya kadar gidebilecek bir sürecin başlangıcı diye söyleyebiliriz.”
‘YAŞAMA ŞANSIMIZ KALMADI’
Eczacıların ekonomik açıdan büyük sıkıntılar yaşadığını ve masraflarını karşılamakta güçlük çektiğini söyleyen Özcan, “Ekonomik anlamda çok büyük sıkıntı içinde olduğumuz için bu kararı aldık” dedi.
Özcan, eczacıların neden böyle bir ekonomik sıkıntı içine düştüklerini ise şöyle anlattı:
“Çünkü, 13 yıl öncesinden bir ilaç fiyat kararnamesi var. Bu ilaç fiyat kararnamesi, eczacıların kârlılık oranlarını da belirleyen bir kararname.
Kararnamede, eczacıların kârlılık baremleriyle alakalı olarak 13 yıl öncesinde belirlenmiş TL baremleri var. İlaç fiyatları yükseldikçe, eczacının kârlılığının azaldığı bir düzenleme bu. Her ilaç zammıyla daha pahalı ilaç satışına geçtikçe, eczacının kârlılığı da zaman içerisinde sürekli azalır hale geldi.”
‘SİSTEM BİZİM AÇIMIZDAN TIKANMIŞ DURUMDA’
Bu düzenlemeye göre, 200 TL’nin üzerindeki her ilaç için eczacının kârlılığının yüzde 13 olduğunu belirten Özcan, şöyle devam etti:
“Bu yüzde 13 üzerinden, eczacı şu anda bu enflasyon ortamında, maliyetleri çok arttığı için, ne kirasını ne eleman maaşlarını ne de diğer giderlerini ödeyebilme durumunda değil maalesef.
Artık sistem bizim açımızdan tıkanmış durumda. Bu baremler 13 yıl öncesinin baremleri. 200 TL 13 yıl öncesinde belirlenen 200 TL’ye göre düşünülmüş.
13 yıl öncesindeki 200 TL olan bir şey, şu an aynı şekilde değerlendirilebilir mi? Tabi ki değerlendirilemez.
Biz istediğimiz o baremlerin enflasyon oranında güncellenmesi. Yoksa bizim yaşama şansımız artık kalmadı. O yüzden de bu süreç aşama aşama gidecek bir süreçtir. Bunun en sonunda iş bırakma eylemi planlanıyor.”
DİMETİL SÜLFAT ( DIMETHYL SULFATE) DMS NEDİR?
DIMETHYL SULFATE
CAS 77-78-1: Dimethylsulfate, dimetilsülfat, di,metil,sülfat,dimetilsülfat,dimetilsulfat,dimetilsulfat
(Methylsulfate; DMS)
Dimetil sülfat, karboksilik asitlerin, alkollerin, fenollerin, laktamların, oksimlerin, hidroksilaminlerin ve hidroperoksitlerinmetilasyonu için güçlü bir metilleme reaktifidir. N-metil alkil- ve arilikameliaminlerin, amidlerin ve kuaterner amonyum tuzlarının hazırlanmasında bir reaktif olarak kullanılabilir.Dimetil sülfat ayrıca sülfür içeren bileşiklerin metilasyonunda sülfitleri ve sülfonyum iyonlarını sentezlemek için kullanılır.
Aynı zamanda bir reaktif olarak da kullanılabilir:
• 2-dimetilamino etil metakrilatınkuaternizasyonu ile güçlü bir antibakteriyel ajan olarak dörtlü amonyum akrilik monomerin hazırlanması için.
• Aldehitlerden ve ketonlardan epoksitlerintrimetilsülfonyum katyonu oluşumu yoluyla sentezlenmesi için dimetilsülfoksit ile birlikte.
• Gliserolünmetilasyonu ile dizel için bir oksijenat katkı maddesi hazırlamak.
DMS, ikame edilmiş oksijen, nitrojen ve sülfür bileşikleri oluşturmak için aktif hidrojen ve alkali metal tuzları ile reaksiyona giren güçlü bir metilleme maddesidir.
Dimetil Sülfat, ısıtıldığında zehirli dumanlar yayan soğan benzeri bir kokuya sahip kokusuz, aşındırıcı, yağlı bir sıvıdır. Dimetil sülfat, endüstride birçok organik kimyasalın üretiminde metilleme maddesi olarak kullanılmaktadır. Buharlarına soluma maruziyeti, gözleri ve akciğerleri oldukça tahriş edicidir ve karaciğer, böbrek, kalp ve merkezi sinir sistemine zarar verebilirken, deri teması şiddetli kabarmaya neden olur.
Dimetil Sülfat Uygulamaları
DMS yüzey aktif maddeler, kumaş yumuşatıcılar, su arıtma kimyasalları, tarım kimyasalları, ilaçlar ve boyalar oluşturmak için kullanılır. Metile edici bir ajan olarak DMS, oksijen, nitrojen, karbon, sülfür, fosfor ve bazı metallere bir metil grubu katabilir.
DMS çoğunlukla bir metilleme ajanı olarak kullanılsa da, bazen sülfonasyondahil olmak üzere başka bağlamlarda, bir katalizör olarak, bir çözücü olarak ve bir stabilizatör olarak da kullanılabilir.
Dimetil sülfat, renksiz yağlı bir sıvıdır, soluk soğan benzeri bir kokuya kadar kokusuzdur. Solunduğunda çok zehirlidir. Yanıcı bir sıvıdır ve parlama noktası 182 ° F’dir. Suda hafifçe çözünür ve ısı oluşumu ile sülfürik asit vermek üzere su ile ayrışır. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Güçlü bir metilleme ajanıdır.
Dimetil sülfat, sülfürik asidin dimetil esteridir. Bir alkilleyici ajan ve bir immünosupresif ajan olarak rol oynar.
Dimetil sülfat, kuvvetli metilasyon ( aynı zamanda sülfonasyon ) ajanıdır. Yüzey aktif ajnlar ve tekstil yumuşatıcılarının yapımında ,eterlerde boyalarda kullanılır. Ayrıca N-, O- ve S- esaslı ürünlerde alkilasyon reaksiyonları için ara ürünlerde (ilaç, tarım, böcek zehiri, boya ve finisajda ) kullanılır. Dimetil Sülfat Metanol ve sülfürik asidin reaksiyonu sonucu oluşur. Renksiz ve soğana benzer kokusu ile dikkat çeker.
Bakır tozları yüksek fiziko-kimyasal özellikleri sayesinde birçok teknolojik alanda kullanılmaktadır,
Bakır tozu başlıca Sinter bronz fren balata üretiminde, demir tozu ile karıştırılarak sinter parça üretiminde, elmas kesici takım üretiminde, elektrik iletkeni olarak, termal iletken olarak, reçineli fren balatalarında, elektronikte manyetik radyasyon kalkanı olarak, dekoratif uygulamalarda ve birçok farklı alanda kullanılmaktadır.Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
05523307100-05325466184
logisticusdergisi.com