ABD Başkanı Joe Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından mart ayında, Avrupa’nın daralan doğalgaz arzını telafi etmek için Avrupalı liderlere daha fazla sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarik etme sözünü verdiğinde şüpheyle karşılanmıştı.
Sonuçta, ABD’nin LNG sektörünün ihracat sınırlarına ulaşıyor olması ve küresel piyasalara doğalgazın 20 yıl boyunca nereye ihraç edileceğini belirleyen uzun dönemli anlaşmaların hakim olması ABD’nin Avrupa’ya LNG ihracatını nasıl artıracağı konusunda şüphe yaratıyordu.
Ancak, gelinen noktada Biden’ın sözü fazlasıyla mütevazı kaldı.
ÜÇE KATLAMAYA HAZIRLANIYOR
Reuters’ın Refinitiv verilerine dayanan analizine göre ABD, Biden’ın mart ayında taahhüt ettiği, Avrupa’ya bu yıl ek 15 milyar metreküp LNG ihraç etme hedefinin üzerine çıkarak bu taahhütü üçe katlamaya hazırlanıyor.
Rusya’nın etkisini azaltmak adına Avrupa ile enerji alanındaki ilişkilerini kuvvetlendirmek isteyen Biden yönetimi için Avrupa’ya LNG ihracatının hedefi aşması iyi bir haber.
Ancak, Avrupa’nın artan LNG ithalatı küresel doğalgaz talebinin fazlasıyla yüksek olması nedeniyle Pakistan ve Hindistan gibi daha fakir ülkelerin enerji arzında daralma yaşamasına ve Rusya ile yeni anlaşmalar yapmak zorunda kalmasına neden olabilir.
YÜZDE 68’İNİ AVRUPA’YA İHRAÇ ETTİ
Refinitiv verilerine göre ABD, bu yıl Haziran’a kadar toplamda yaklaşık 57 milyar metreküp LNG ihraç ederken bu ihracatın yüzde 68’i yani 39 milyar metreküpü Avrupa’ya ihraç edildi. ABD, 2021’de ise toplam LNG ihracatının yüzde 35’ini yani 34 milyar metreküpünü Avrupa’ya göndermişti.
Böylelikle ABD, Avrupa’ya 2022’nin ilk altı ayında 2021’in tamamından daha fazla LNG ihraç etmiş oldu.
Ancak, ABD’den Avrupa’ya yapılan doğalgaz ihracatı artsa bile, Rusya’nın doğalgazını göndermeme tehditlerinin devam etmesi Avrupa Birliği (AB) için doğalgaz kullanımının yüksek olduğu kış aylarına yaklaşırken belirsizlik yaratıyor.
AB, acil durum adımı kapsamında üye ülkeleri doğalgaz kullanımını mart ayına kadar yüzde 15 azaltmaya çağırmıştı.
RUSYA’YA BAĞIMLILIĞI AZALTMAK İÇİN ÇALIŞMA PLANI
Biden ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa’nın doğalgazın da dahil olduğu Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azaltmak için çalışma ekibi kurma planı açıklamışlardı.
Komisyon, AB’nin ABD’den en az 2030’a kadar ek yaklaşık 50 metreküp LNG almasını sağlamayı hedefliyor.
Ancak analistler bu durumun sürdürülebilir olmadığını, Asya ile Güney Amerika’da artan fiyatların ihracatçılara çekici geleceğini ve sözleşmelere göre teslimatların yapılmasını talep eden müşterilerin dava açma yoluna gidebileceğini belirtiyor.
FERRO ALAŞIM TOZLARI VE KULLANIM ALANLARI
–Ferro Molibden Tozu: Otomobiller, ağır kamyonlar, köprüler ve üst geçitler, inşaat vinçleri, büyük miktarda gerilime dayanım gereken veya iyi bir mukavemete ihtiyaç duyulan diğer tüm yapılarda kullanılan çelik üretimi için kullanılır.
–Ferro Wolfram Tozu: Ferro Tungsten esas olarak herhangi bir alaşımın erime noktasını arttırmak için kullanılır ve bu nedenle Havacılık, Döküm ve Kaynak Elektrot gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Elektrotlar içinde, Ferro Tungsten esas olarak Sert Dolgu Elektörleri ve hatta Sert Dolgu Borulu Elektrotların üretimi için kullanılır.
-Ferro SilisyumTozu: Ferrosilisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır.
–Ferro Krom LCTozu: Düşük Karbonlu Ferro Krom, Karbon yüzdesini Karbon seviyelerini etkilemeksizin ayarlanması gereken çelik içine eklenir. Düşük Karbonlu Ferro Krom Toz, Kaynak Elektrotları ve Çubuk Elektrotları gibi seveal uygulamalarda kullanılır.
–Ferro TitanyumTozu: Ferro Titanyum, Kükürt, Karbon, Oksijen ve Azot ile son derece reaktif olduğu için Çelik Üretiminde Temizlik Maddesi olarak kullanılır. Ayrıca deoksidasyon, kükürt giderme ve denitrifikasyon için kullanılır. Ferro Titanyum, Kaynak Elektrotları ve Yangın İşleri uygulamalarında da kullanılır.
–Ferro VanadiumTozu: Ferro Vanadyum, alkalilere ve ayrıca sülfürik ve hidroklorik asitlere karşı stabilite sağlar. Ferro Vanadyum, Çeliğe Karşı Korozyonun Önlenmesine de Yardımcı Olur. Aynı zamanda Çelik, Döküm ve Kaynak malzemelerinin Çekme Dayanımının arttırılmasına da yardımcı olur.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ 0216 4421200-05523307100-05325466184www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
logisticusdergisi.com