Azerbaycanlı gençlerin Türkiye ve Selçuk Bayraktar sevgisi

ensonhaber.com

Türkiye-Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağı herkesin malumu.

İki devlet tek millet tanımlaması ile dayanışma içindeki bu iki ülke hüzünde ve kıvançta hep birlikte oldu.

Star Gazetesi Yazarı Yakup Köse, kardeş ülke olarak tanımlanan Azerbaycan’ı ziyaret etti.

Köse burada gençlerle bir araya geldi.

“Kardeşlik savaş ve depremden sonra daha da arttı”

Bakü sokaklarında karşılaştığı gençlerle sohbet eden Köse, gençlerden Türkiye-Azerbaycan kardeşliği, TEKNOFEST, Bayraktar SİHA, Togg, Karabağ savaşı gibi birçok ortak konuyu değerlendirmelerini istedi.

İki ülke arasındaki kardeşliğin, savaşlardan ve depremlerden sonra daha da arttığını belirten Azerbaycanlı gençler, iki ülkenin aynı fikirleri paylaştığına dikkat çekti.

Karabağ Savaşı’nda, Türkiye’nin yardımlarına ve Bayraktar SİHA’lar vasıtası ile Selçuk Bayraktar’ın desteğine dikkat çeken gençler, Türkiye seçimlerine yönelik de temennide bulundu.

Kardeşliğin devam etmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden seçilmesinin önemine vurgu yapan gençler, kardeşliğin ebediyen yaşayacağını söyledi.

“Selçuk Bayraktar çok büyük bir insan”

Köse’ye konuşan gençlerden biri şu ifadeleri kullandı:

“Selçuk Bayraktar çok büyük bir insan. Neden? Çünkü Bayraktarlar bize çok büyük yardım etti. TEKNOFEST’i tekrar Azerbaycan’a getirmek istiyoruz. Türkiye’ye tabi gelmek isteriz.

Öğrenciyiz gelemiyoruz. Selçuk Bayraktar’a teşekkür etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Hep yanımızda oldu hep yanında olacağız.”

“Azerbaycan’daki gençler tam bir TEKNOFEST kuşağı”

Röportajın ardından izlenimlerini aktaran Köse, Azerbaycanlı gençleri görünce aklına TEKNOFEST kuşağı ve Z kuşağı tartışmalarının geldiğini belirterek şu değerlendirmede bulundu:

“Azerbaycan’daki gençler tam bir TEKNOFEST kuşağı. Burada gençlerle konuştuğumuz zaman sözü hemen BAYKAR’a Bayraktar’a, SİHA’lara Togg’a ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine getiriyorlar.

Maraş depremini de unutmuyorlar. Maraş depremiyle Azerbaycan’ın yardıma koşmasını, Karabağ Savaşı’nda Türkiye’nin yardımını hiç unutmuyorlar. Buradaki gençler Recep Tayyip Erdoğan’ın Selçuk Bayraktar’ın kıymetini bilen bir gençlik gümbür gümbür geliyor diyebiliriz.”

Check Also

TÜRKİYE SATIŞI İMZALANDI

İleriye dönük adımlar atıldı Türkiye’nin ABD’den almayı planladığı F-16 savaş uçaklarıyla ilgili önemli bir gelişme …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]