Düşük karbona geçişte bankalar yeni bir rol üstlenecek.

Bain & Company’nin çalışması, bankaların 2030’a kadar yıl da 600 milyar dolara kadar katkıda bulunarak düşük karbon salımına geçişte anahtar rol oynayacaklarını ileri sürüyor.
Bankalar, başta kurumsal krediler olmak üzere geçiş sürecinin finansmanından 2030

yılına kadar  44 milyar dolar ek gelir elde edeceklerini söylediler. Amerikan bankaları  on yıl içerisinde  büyük fırsatılar yakalayacaklarını ve ileriki yıllar da Asya-Pasifik 2050 yılına kadar lider statüsüne çıkacağı ileri sürüldü. Dönüşüm finansmanına odaklanan bankalar 2050 yılına kadar kârlarını %30’a kadar artıra bilmeyi hedefliyor.  2024 — Bain & Company’nin gerçekleştirdiği  düşük karbonlu dönüşüme yatırım ve finansman ihtiyacının küresel bankalar ve finans kuruluşları ileriki yıllarda  44 milyar dolarlık gelir elde edeceklerini belirttiler.

Kuzey Amerika bankalarının geçişin finansmanından yıllık 19,3 milyar dolar, Güney Amerika bankalarının ise 3,7 milyar dolar ek gelir elde edebileceği tahmin ediliyor. Bain, Asya-Pasifik bölgesindeki banka ve finans gruplarının 8,4 milyar dolar, Avrupa bankalarının yıllık 7 milyar dolar, Orta Doğu ve Afrika’dakilerin ise 5,5 milyar dolar ek gelir elde edeceğini öngörüyor.
Analiz, Bain & Company’nin duyurduğu ve bankaların stratejik kararları için girdi sağlayan Geçiş Finansmanı modeli ile gerçekleştirildi. EMEA Sürdürülebilirlik ve sorumluluk bağlantılı finansal hizmetler Lideri Christian Graf, konu hakkında şunları dile getiriyor: “Düşük karbona geçiş, bankalar açısından önemli yatırım fırsatı bu dönüşüm kaynaklı önümüzdeki on yılda gelir havuzları açılacak.Bankaların enerji dönüşümünden faydalanması adımlar ; Araştırma, bankaların söz konusu geçiş sürecinden faydalanabilmeleri için gerekli beş temel adımı şöyle sıralıyor, Sektör, coğrafya, finansman aracı ve müşteriye göre talebin belirlenmesi. Müşterilerin mevcut sermaye harcamaları temel alınarak en büyük fırsatlara öncelik verilmesi. Her segment için mevcut tekliflerin gözden geçirilmesi ve buna göre gerekli düzenlemelerin belirlenmesi. Ürün ve tavsiyelerin müşterilerin geçiş hedeflerine göre uyarlanması. Özgün teklifler sunulabilmesi için çalışan yetkinliklerinin artırılması.
Bain & Company dünyada değişim sağlayan iddialı oyuncuların, geleceği tasarlamasına yardım eden küresel bir danışmanlık şirketidir.
Daha iyi hızlı ve daha kalıcı sonuçlar almak için ihtiyaçlara uygun olarak geliştirilmiş entegre uzmanlığı ile dijital yenilikçilerden oluşan canlı bir ekosistemi tamamlıyor.
Küresel tedarik zincirlerinin çevresel, sosyal ve etik performanslarını derecelendiren lider bir platform.

 

 

 

Check Also

Sanayi Talkı

Sanayi tipi gri talk taşı, seramikte, boya yapımında, çatı kaplamasında, haşarat ilacı üretiminde, kauçuk ve …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]