7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, Kuğu Gölü Balesi ile başladı

İZMİR (AA) – Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bestesi ünlü sanatçı Piyotr İlyiç Çaykovski’ye ait Kuğu Gölü balesi, orkestra şefi Tolga Taviş yönetimindeki İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde Volkan Ersoy ve Armağan Davran’ın koreografisi ile Efes Antik Tiyatro’da sahnelendi.

Eseri, antik tiyatroyu dolduran 4 bin civarında kişi izledi.

Rus koreograflar Marius Petipa ve Lev Ivanov’un adımlarından yola çıkarak sahnelenen ve gerçek aşkın gücünü balenin zarafeti ile sahneye taşıyan eserde, İzmir Devlet Opera ve Balesi Bale Topluluğu ile Berlin Devlet Balesi başdansçıları Iana Salenko ve Marian Walter de yer aldı.

Festival 13 Temmuz’da sona erecek.

Muhabir: Halil Fidan

Check Also

TRT ortak yapımı “Kaptan Pengu ve Arkadaşları 4: Buzuldaki Sır” 9 Ağustos’ta gösterime girecek

TRT Çocuk'un sevilen çizgi filmlerinden Kaptan Pengu ve Arkadaşları, dördüncü animasyon filmiyle izleyiciyle buluşacak.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]