Rusya Tarım Bakanlığı’ndan Türkiye’den domates ithalatı kotasının artırılması önerisi

Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye’den domates ithalatı kotasının yüzde 20 oranında artırılarak mevcut 250 bin tondan 300 bin tona çıkarılmasını önerdi, ilgili talimatname taslağı, regulation.gov.ru portalında yayınlandı.

Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye’den domates ithalatı kotasının yüzde 20 oranında artırılarak mevcut 250 bin tondan 300 bin tona çıkarılmasını önerdi, bakanlığın hazırladığı talimatname taslağı, hükümetin gündemine alınmış mevzuat değişiklikleri ve yasaların yayınlandığı regulation.gov.ru portalında yer aldı.

Rusya Federal Gümrük Servisi’nin taslağa ilişkin açıklama notunda yer alan verilere göre, izin verilen 250 bin tonluk hacim söz konusuyken Türkiye’den Rusya’ya taze ve soğutulmuş domates ithalatının toplam hacmi 4 Nisan itibarıyla 234 bin 372 bin ton oldu.

Açıklamada, “İşbu talimatname ile, Türkiye Cumhuriyeti’nden Rusya Federasyonu topraklarına domates tedarikinin kesilmesini önlemek amacıyla değişiklikler getiriliyor” ifadeleri yer aldı.

Türkiye’nin Kasım 2015’te Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya, 1 Ocak 2016’da Türkiye’den domates ithalatını durdurmuştu. O dönemde Türkiye’den alımı yasaklanan tek ürün domates değildi. Ancak Türk ihracatçıları çokça etkilemesi ve ilişkilerin düzelmesinin ardından yapılan bir dizi müzakerede dahi bu ürünle ilgili yasağın bir türlü kalkmaması, domatesi ilişkiler açısından sembolik bir hale getirmişti.

Nitekim uzun müzakereler 2017’de sonuç verdi ve Türkiye’den domates alımı Kasım 2017’de yeniden başladı. Türk domates üreticileri için Rusya pazarına sürebilecekleri domatesin kotası ilk başta 50 bin ton olarak belirlendi. Daha sonra 100 bin tona çıkarılan kota, Mayıs 2019’da 150 bin tona, 2020’nin şubat ayında 200 bin tona ve geçen ocakta 250 tona kadar yükseltilmişti.

Manganez Dioksit DMR 85

DMR85 Mangan dioksit, MnO2 kimyasal formülüne sahip, kahverengi-siyah renkli inorganik bir bileşiktir. Bu siyah-kahverengi katı doğal olarak manganın temel cevheri ve mangan yumrularının bir komponenti olan mineral pirolusitten kaynaklanmaktadır.

DMR85 MnO2′ in ana kullanımı alkalin pil ve çinko-karbon pil gibi kuru hücreli piller içindir. MnO2 ayrıca bir renk maddesi olarak ve potasyum permanganat gibi diğer mangan içerikli bileşiklerin öncüsü olarak kullanılır.

Organik proseslerde, örnek olarak allilik alkollerin yükseltgenmesi için bir aktive edici olarak görev yapar.

Doğada çıkan doğal mangan dioksit, önemli oranda mangan oksit ve safsızlık içerir. Ancak sınırlı miktarda ki tortu, aküler için yeterli saflığa sahip γ modifikasyonunu verir.

Pil ve ferrit imalatı çok yüksek saflıkta mangan dioksit içermektedir. Piller “elektrolitik manganez dioksit” gerektirirken ferritler “kimyasal mangan dioksit” gerektirir.

Mangan dioksit, kimya alanında özellikle redox (indirgenme-yükseltgenme) reaksiyonlarında kullanılmaktadır.

Buna örnek olarak :

KOH ve MnO karışımının ısıtılması:

2 MnO2 + 4 KOH + O2 → 2 K2MnO4 + 2 H2O

Potasyum manganat, yaygın bir yükseltgen olan potasyum permanganatın da öncüsüdür.

Kimya sektöründe indirgeme-yükseltgeme (redoks) tepkimeleride kullanılmaktadır.Ayrıca elektrolit manganez üretiminde de kullanılmaktadır.

Porselen imalatı ve dezenfeksiyonunda kullanılmaktadır.

Boya sektöründe vernikler ve renkli maddelerde kurutma maddesi olarak yardımcı olmaktadır.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-0216 4426626

0552 3307100-0552 3308100

www.kimyadeposu.com

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Check Also

İzmit Körfezi’ndeki denizatlarının yaşamı belgesel oluyor

Dünyada ve Türkiye'deki denizlerde koruma altında bulunan denizatlarının yaşamı, İzmit Körfezi'nde çekilen belgeselle anlatılacak.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]